top of page

Multi Ch. Telling Tails Told You First

08.08.2008 - 23.07.2020 / HD-A / ED-Vrij / CEA DNA-Drager

Nederlands Jeugd, Nederlands Veteraan, Nederlands, Duits VDH,

Duits Club en Rheinland Sieger 2010

Onze eerste zelf gefokte Telling Tails Bearded Collie was Disney.

Zij was een prachtig zwart teefje en eerstgeborene uit het eerste nest van onze Kayley en moest dus wel blijven. Daar hebben we geen moment spijt van gehad. Ze heeft vanaf dag 1 deel uitgemaakt van ons gezin. Ze was zo'n lieverd en heel speciaal voor ons. Ze was komisch, vrolijk, heel zachtaardig, een knuffel eersteklas en een echte schoothond.  Haar uitstraling en karakter was 1 uit duizenden, ons allessie en hartediefje. 

Disney heeft uitstekend gepresteerd op show, ze is Multi Kampioen geworden, daar zijn we apetrots op!

Ook was ze actief in de behendigheidssport en in de gehoorzaamheid. Ze vond het allebei echt geweldig om te doen!!! In de gehoorzaamheid heeft ze bij de FHN het diploma SHH en GGB behaald. We hebben ook nog een poosje de sport hoopers beoefend maar helaas hebben we dat niet lang meer kunnen doen met haar.

Disney heeft 2 prachtige nestjes gehad met elk 6 pups. Haar eerste nestje was in 2012 met Howard (Ch.Malandex Xactly Right for Kemelstowe) en haar tweede in 2014 met Rodney (Rembrand Rum and Coke). Disney heeft haar genen super door gegeven, haar kinderen zijn onmiskenbaar echte "Disneys" in zowel uiterlijk als hun fantastische karakters. Onder het kopje TT nesten en TT in actie zijn de prachtige kids van Disney terug te zien.

Een van haar prachtige dochters Belle heeft bij ons in 2016 een nestje gehad. Dus Disney is een trotse oma van een 5-tal prachtige kleinkinderen geworden. Helaas is Disney ernstig ziek geworden en hebben wij haar op 23 juli 2020 moeten laten gaan op bijna 12 jarige leeftijd. Het gemis is enorm, onze harten zijn gebroken.

Onze allerliefste, allerknapste, allermooiste...     

bottom of page