top of page

Over ons...

Sinds 2001 zijn wij de trotse bezitters van een Bearded Collie. Daarvoor hebben we al verschillende honden gehad, maar nooit eerder dit ras. We vielen op de Bearded Collie vanwege het lieve karakter, de altijd aanwezige

vriendelijkheid, vrolijkheid en het bijzonder mooie uiterlijk.

"No-Nonsense's Allpurpose" (Lindsey) was onze eerste beardie. Geboren in 2001 bij de Belgische kennel 'No-Nonsense's' en veel lief en leed mee mogen delen, ze was een hele bijzondere Beardie en tevens de roedelleidster. We missen haar enorm. Zij heeft de prachtige leeftijd van 16 jaar behaald maar dat maakt het afscheid niet minder moeilijk.

In 2005 hebben we een lief en mooi teefje gekocht bij Nancy Mackay van de kennel 'Of Magic Mika'. Dit mooie beardiemeisje is officieel genaamd Multi Ch. "Lovely Miracle Kayley of Magic Mika" (Kayley). Kayley heeft zich op gebied van show en behendigheid flink bewezen! Nederlands Kampioen, NL Jeugdkampioen, NL Veteranenkampioen, Belgisch Kampioen,

Duits Club en Duits VDH Kampioen en Internationaal Kampioen. B1 klasse behendigheid met promotiepunten

voor de B2. 

Met Kayley ging het fokken toch kriebelen en gezamenlijk (Marieke en moeder Bep) hebben we een kennelnaam aangevraagd:

'Telling Tails'

Op 08-08-08 is onze eerste Telling Tail geboren: Multi Ch. "Telling Tails Told You First" (Disney), een prachtige dochter van onze Kayley. Ze is Nederlands Kampioen, Nederlands Jeugdkampioen, Nederlands Veteranen Kampioen, Rheinlandsieger, Duits VDH en Duits Club Kampioen geworden en heeft geweldig gepresteerd in haar leven. Ook was zij actief in de gehoorzaamheid (Sociale huishond en GGB), behendigheid en hoopers. En eind 2012 heeft zij haar eerste nestje gekregen, 6 prachtige puppies van Howard en in 2014 ook 6 mooie puppies samen met Rodney.

Op 16 januari 2012 is onze jongste beardie geboren "Telling Tails Million Dollar Baby" (Molly), de dochter van Kayley en dus halfzus van Disney. Zij is niet dol op shows maar op de paar shows waar zij aan heeft meegedaan heeft ze super gepresteerd. Het liefst sport ze, gehoorzaamheid (Sociale Huishond en GGB) en vooral behendigheid waarmee ze in de 2e graad liep. We genieten van deze fanatieke dame maar inmiddels is ze met pensioen. Molly heeft in 2015 een nestje van 5 pups gehad met Oscar.

Inmiddels is Ruud op andere wijze in mijn (Marieke) leven gekomen en bracht ook zijn beardie mee, "Telling Tails Moonlight Serenade" (Blizzy). Zij is een dochter van Kayley uit haar 2e nestje in 2010. Blizzy heeft 3e graad behendigheid gelopen met Ruud en is inmiddels met pensioen. Op latere leeftijd is ze een aantal keer succesvol uitgebracht op show. Ze geniet nog volop van de wandelingen en is in doen en laten nog een jonge hond. 

Op deze website leest u alles over de Telling Tails Bearded Collies, wat ze meemaken, de shows, sport, foto's en nog veel meer.

We zijn lid van alle twee de Nederlandse Bearded Collie Clubs/verenigingen en fokken volgens de zwaarste reglementen van de clubs. Tevens zijn we lid van de Belgische Bearded Collie Club.

 

Veel plezier op onze website en wie weet tot gauw!

 

Marieke van Wouw en Bep van Wouw-van Geest

Dikke beardieknuffels van Blizzy en Molly!

150132_301422613269956_2121339990_n.jpg
Ton en Bep
49717386_2553556424684882_14988400131676
Marieke
en Ruud
bottom of page