top of page

Wij fokken volgens de regels van de Nederlandse Bearded Collie Club. Onze dames zullen nooit meer dan 3 nesten puppies in hun leven krijgen, dat vinden wij meer dan genoeg voor ze. Onze Beardies voldoen ruim aan alle eisen die aan de fokkerij zijn gesteld door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied en de rasverenigingen van de Bearded Collie. De pups groeien bij ons in de huiskamer op en krijgen vanaf het begin dus alles mee van het dagelijkse leven. Wij hebben geen kennels, alles leeft gewoon gezellig in huis. De puppies worden zo goed als mogelijk is gesocialiseerd op het gebied van geluiden en ervaringen. Ze gaan mee naar buiten zodra ze de 1e enting hebben gehad en leren al een beetje aan de riem te wandelen, zo kunnen ze indrukken opdoen. De pups worden vanaf de leeftijd van 2 weken om de week ontwormd, ze krijgen hun eerste enting bij ons rond de 6 weken leeftijd, worden gechipt, krijgen een dierenpaspoort en zijn voorzien van een officiële stamboom van de Raad van Beheer en tevens een DNA profiel (het bewijs dat ze daadwerkelijk uit Belle en Crush geboren zijn). Daarnaast doen onze pups mee aan het biosensorprogramma. Meer hierover is te lezen aan de rechterzijde van deze pagina. Maar even belangrijk is dat we van ze houden, dat er geweldig voor ze gezorgd wordt, dat ze geknuffeld worden door ons vanaf het moment dat ze geboren worden. Onze Telling Tailtjes zitten altijd in ons hart. Daarom vinden we het ook geweldig om zo nu en dan wat over hun avonturen te horen van de nieuwe eigenaren.

Indien u interesse heeft in een puppie of u wilt meer informatie, neemt u dan contact met ons op

Bio Sensor Programma

Wij maken bij onze puppies gebruik van het “Bio Sensor” programma. Dit zijn 5 oefeningen die zorgen voor vroeg neurologische stimulatie gedurende de 3e tot de 16e levensdag van de pup.

Onder de naam “Bio Sensor” werd dit programma ontwikkeld door het Amerikaanse leger met als doel het verbeteren van de prestaties van honden met een militair doel. Later werd dit programma bij het grote publiek bekend onder de naam “Superdog” Program.
Gebaseerd op jaren lange research heeft het Amerikaanse leger ontdekt dat vroeg neurologische oefeningen een belangrijk blijvend effect op de hond kunnen hebben. Hun studie heeft bevestigd dat er specifieke tijdsperiodes in het leven van de hond zijn waarop neurologische stimulatie een optimaal resultaat behaald.

De eerste periode betreft de periode die begint op de derde dag en duurt tot en met de zestiende dag. Deze tijdsinterval is een periode van versnelde neurologische groei en ontwikkeling en is daarom van groot belang voor de ontwikkeling van het individu.

Het “Bio Sensor” programma is ook ontwikkeld om door middel van vroeg neurologische stimulatie de hond een superieur voordeel te geven. Het programma bestaat uit vijf oefeningen, die ontwikkeld zijn om het neurologisch systeem te stimuleren. De vijf oefeningen worden per pup gedaan in volgorde van voorkeur. De oefeningen worden van 1 tot 5 gedaan, voordat met de volgende pup wordt gestart. De handelingen voor iedere pup eens per dag bestaan uit de volgende 5 oefeningen:

Tactiele stimulatie: De pup wordt vastgehouden in 1 hand en de pup wordt zachtjes tussen
de tenen gekieteld met een wattenstaafje. Alle voetjes, 1 voor 1 met een stimulatie tijd van
3 – 5 seconde. Het is niet nodig om te zien dat de pup het kietelen voelt.

Hoofd omhoog houden: Met twee handen wordt de pup rechtop gehouden, met de kop
omhoog en de staart recht onder het hoofd. Dit is een opwaartse positie. De tijd van
stimulatie is 3 – 5 seconde.

Hoofd naar beneden houden: Met twee handen wordt de pup stevig vastgehouden. Het
hoofd wordt neerwaarts gehouden, gericht op de grond, en het staartje recht erboven.
Tijd van stimulatie 3 – 5 seconde.

Buik omhoog houden: Hou de pup zo dat zijn rug in de palm van je hand ligt met zijn
snuitje en buik naar het plafond gericht. De pup mag tijdens deze oefening slapen of
tegensputteren. Duur van stimulatie 3 – 5 seconde.

Thermale stimulatie: Gebruik een vochtige doek die voor tenminste 5 minuten is gekoeld in
de diepvries. Plaats de pup op de doek met de pootjes omlaag. Beperk de pup niet in de
mogelijkheid zich te bewegen. Tijd van stimulatie 3 – 5 seconde.

De impact van de oefeningen is dat het neurologisch stelsel eerder wordt gestimuleerd dan normaal verwacht. Het resultaat is een toegenomen capaciteit die later zal helpen het verschil te maken in de prestaties van de hond.

Deze oefeningen zijn geen vervanging voor het regelmatig vasthouden en spelen met de pup, de socialisatie en het hechtingsproces.

Er worden 5 voordelen waargenomen bij pups die zijn onderworpen aan het Bio Sensor Programma:

1. Betere cardio vasculaire prestaties (hartritme)
2. Sterkere hartslag
3. Sterkere adrenaline klieren
4. Meer tolerantie t.o.v. stress
5. Grotere weerstand tegen ziektes

bottom of page